De cate ori, la pranz, mancam o salata pentru a incerca sa mentinem o alimentatie sanatoasa si echilibrata? Probabil o facem adesea, dar putem spune la revedere salatelor “minime”, deoarece adaugarea unei cantitati mici de grasimi la legume va face ca masa sa fie chiar mai sanatoasa.
Conform cercetarilor efectuate de profesorul Wendy White de la Universitatea de Stat din Iowa, adagarea catorva condimente, cum ar fi uleiul si sosurile, sau nucile si branza, ajuta la absorbtia tuturor nutrientilor.
Studiul a fost realizat prin analizarea a 12 femei care au mancat salata cu diferite cantitati de ulei de soia. Apoi s-au efectuat teste de sange pentru a evalua absorbtia nutrientilor, iar rezultatele au fost surprinzatoare. Mancarea salatei cu un adaos de grasimi creste oficial absorbtia unor substante nutritive importante cum ar fi vitaminele A, E si K.
Absorbtia maxima a nutrientilor se face folosind doua linguri de ulei pe zi, dar nucile sau branza in salata sunt, de asemenea, bune, deoarece ele ajuta la absorbtia mai buna a unor nutrienti solubili, cum ar fi licopenul aflat in rosii si beta-carotenul care este bogat in morcovi . Spuneti la revedere salatelor “goale” asa ca, puteti adauga un pic de condimente si un pic mai multa aroma.
Citeste si : Cele mai bune alimente vegane pentru arderea grasimilor
Sursa imagine: Pixabay