Suferiti de balonare? Descoperiti cauzele si cum poate fi tratata cu remedii naturale.
Balonarea: una din trei persoane are aceasta problema , majoritatea fiind femei.
Burta se umfla ca un balon in timpul zilei, astfel incat uneori simtiti nevoia de a deschide nasturul, nu este un sentiment de satietate, ci o adevarata tulburare care pare sa nu dea pace: balonarea.
Este important sa mergeti la un specialist pentru a evalua situatia, dar in formele mai blande puteti incerca aceste remedii naturale.
Cauze balonare
In primul rand, trebuie remarcat faptul ca balonarea stomacului poate fi cauzata de mai multi factori, dintre care:
- Anxietatea si stresul zilnic;
- Obiceiurile proaste de alimentatie, care includ si viteza de a manca. In plus, ingerarea prea multor zaharuri rafinate, a bauturilor carbogazoase sau a prea multor carbohidrati determina producerea gazelor intestinale (metan, hidrogen, dioxid de carbon), care, in loc sa fie eliminate natural, se acumulează in stomac, provocand balonare si tensiune;
- Sedentarismul. Chiar si un stil de viata sedentar si lipsa exercitiilor fizice pot provoca astfel de afectiuni;
- Fumatul si consumul excesiv de alcool;
- Administrarea anumitor medicamente pe perioade lungi de timp;
- Bolile gastrointestinale. Printre cele mai cunoscute boli, datorita senaztiei de balonare si disconfortul stomacului, exista boala celiaca, dar si intoleranta la lactoza, peritonita, gastroenterita sau sindromul de intestin iritabil.
Remedii naturale pentru balonare
Foarte utile pot fi remediile naturale care ajuta la ameliorarea senzatiei de balonare, dar si greata si alte disconforturi care pot aparea impreuna cu o functionare defectuoasa a sistemului digestiv.
Trebuie sa intelegeti ce este in neregula pentru a gasi remediul natural care se potriveste cel mai bine cazului d-voastra. Cititi despre eficienta acestor remedii naturale utile:
Dedicati-va timpul pentru voi insiva
Pentru balonarea cauzata de anxietate si stres, se recomanda sa … Respirati! A petrece ceva timp pentru voi insiva seara, inainte de cina sau dupa, este esential.
Yoga, meditatia, o ora de inot, o alergare sau o plimbare in aer liber va vor ajuta sa fiti mult mai relaxati.
Seara, inainte de a dormi, tratati-va cu un ceai impotriva balonarii, cald si aromat, pe baza de seminte de fenicul, seminte de chimen si ghimbir, sau seminte de fenicul si musetel: pe langa faptul ca ajuta digestia, va va ajuta sa eliberati si gazele.
Alimentatia impotriva balonarii
In ceea ce priveste alimentatia:
- Un sfat important ar fi aportul de zaharuri. Incercati macar pentru cateva saptamani sa consumati indulcitori naturali in loc de zaharuri rafinate, cum ar fi: miere, malt, sirop de agave, concentrat de suc de struguri sau de mere;
- Incercati sa reduceti consumul de carbohidrati, consumand proteine si legume de sezon, intotdeauna intr-o masura corecta si aminti-va ca si cartofii contin carbohidrati;
- Limitati drojdia: in loc de painea clasica, incercati sa mancati azima (paine nedospita);
- Spuneti NU bauturilor zaharoase sau carbogazoase, sa nu mai vorbim de bere, nici guma de mestecat si nici bomboane. DA la fructe, dar consumate departe de mese.
Balonare: exercutii fizice si obiceiuri sanatoase
Nu trebuie sa aveti un stil de viata sedentar: anxietatea si stresul, precum si lenea fizica si psihologica sunt daunatoare sanatatii. Deci, este important sa faceti macar 30 de minute de exercitii fizice pe fiecare zi, la orice varsta si cu procedurile necesare.
Dimineata urmati un program de depurare, care asigura consolidarea sistemului digestiv, reglarea metabolismului si intarirea sistemului imunitar. Inainte de a incepe ziua, consumati pe stomacul gol: un pahar de apa minerala calduta, sau o lingurita de suc de lamaie sau otet organic de mere, sau o lingurita de miere.
Alte remedii contra balonarii
Daca balonarea este o cauza patologica sau legata de anumite medicamente, este necesar sa contactati un specialist pentru un anumit diagnostic.
De exemplu, sa urmati o dieta pentru boala celiaca (intoleranta la gluten) daca sunteti celiac sau sa beti lapte de orez, soia sau de ovaz daca aveti intoleranta la lactoza.
Un alt remediu natural pentru balonare este carbunele vegetal.
Cititi si: Exercitii fizice: iata de ce ascultarea muzicii face bine!
Sursa imagine:Pixabay