venerdì, Giugno 14, 2024
HomeYoga si MeditatieCe este yoga: primii pasi spre aceasta disciplina

Ce este yoga: primii pasi spre aceasta disciplina

Yoga este un set de practici de meditatie care ajuta la construirea unei cai de crestere personala si de autodisciplina care te duce in armonie cu tine insuti. Exista multe scoli legate de diferite discipline de yoga. Ea s-a nascut in India din filosofia vedica, din care deriva si hinduismul si budismul.

Cu toate acestea, ea nu este o religie reala, ci o modalitate de a inalta propria spiritualitate, indiferent daca este legata de o anumita religie sau de o simpla cautare a propriei persoane, intr-un context religios sau laic.

Meditatia poate fi, de asemenea, considerata un simplu moment de pauza pentru relaxarea si detasarea mintii de problemele vietii de zi cu zi, astazi din ce in ce mai agitata, dar si o metoda de a incerca sa va recuperati echilibrul psiho-fizic.

Yoga si starea de bine

In lumea occidentala, multi percep yoga ca pe o forma de gimnastica, dar in realitate este mult mai mult.

Practicand yoga nu inseamna numai imbunatatirea formei fizice prin exercitiu, ci si controlul respiratiei si intratrea in contact cu propriul corp, facand si meditatie ajungand la o constiinta de sine mai inalta.

Astfel, prin exercitii de meditatie si respiratie, yoga ajuta la realizarea bunastarii fizice, emotionale, mentale si spirituale, imbunatatind viata celor care o practica la toate nivelurile.

Pozitii si chakre

Conform disciplinei yoga, omul absoarbe din mediu prana sau energia vitala prin chakre. Acestea sunt 7 puncte ale corpului dispuse de-a lungul coloanei vertebrale care functioneaza ca niste porti care permit fluxul de energie.

Diferile pozitii de yoga, numite asane, permit realinierea chakrelor, lasand astfel energia corecta in corp. In acest fel se dizolva blocurile musculare si tensiunile nervoase, recuperand sanatatea si forma psiho-fizica, dar, de asemenea, se intra in contact si cu energia in sine, care permite sa vindece si sa obtina sanatate, bunastare si longevitate.

Cursuri

Urmand un curs de yoga nu inseamna doar sa faci o gimnastica putin bizara, ci sa atingi bunastarea psiho-fizica la cel mai adanc nivel. Acesta este motivul pentru care tot mai multi oameni din intreaga lume sunt interesati si ii aprofunda fundatiile.

Va multumim pentru atentie si ne vedem in urmatorul articol, continuati sa ne urmariti!

Sursa imagine: Pixabay

THE ITALIAN FASHION

Iesi in evidenta cu cea mai recenta colectie de accesorii pentru femei!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments