HomeYoga si MeditatieYoga, un panaceu pentru dureri de spate si artroze

Yoga, un panaceu pentru dureri de spate si artroze

Yoga este un panaceu pentru cei care sufera de dureri de spate sau artroza. Acest lucru este confirmat de doua noi studii efectuate in Statele Unite care confirma beneficiile acestei practici milenare din punct de vedere stiintific.

Cele doua studii ne ajuta sa intelegem mai bine modul in care Yoga, prin efectuarea pozitiilor corecte si a tehnicilor de miscare si relaxare ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea si sa prevenim durerea.

Yoga si durerile de spate

In cazul noului studiu, beneficiile pentru durerile de spate se refera la durerea cronica care afecteaza zona lombara. Noua cercetare a fost realizata de expertii de la University of Maryland School of Medicine si a fost publicata in Cochrane Library.

Cercetatorii au luat in calcul 1080 de persoane, barbati si femei in varsta de 34-48 de ani. Ei au comparat pe cei care practicau Yoga cu cei care nu au facut nici o activitate fizica sau cu cei care s-au dedicat altor exercitii pentru durerile de spate.

Yoga a iesit din studiu intr-un mod foarte pozitiv. De fapt, cei care practica Yoga sub indrumarea unui profesor vad mobilitatea imbunatatita a spatelui si amelioreaza durerea mai avantajos decat cei care nu desfasoara activitate fizica sau practica alte exercitii pentru dureri de spate.

Potrivit cercetatorilor, trebuiau efectuate studii suplimentare pentru a aprofunda beneficiile Yoga pentru durerile de spate si de sanatate pe termen lung. In orice caz, in practicarea Yoga nu trebuie sa improvizati in special daca suferiti de dureri de spate deoarece unele pozitii nu pot fi sfatuite in functie de conditiile de sanatate.

Yoga si artroza

Potrivit unui studiu realizat la Florida Atlantic University, Yoga practicata cu ajutorul unui scaun poate avea efecte pozitive la adultii cu artroza la nivelul extremitatilor inferioare.

Studiul a fost efectuat pe 131 de varstnici cu artroza a soldului, genunchiului, gleznei sau piciorului. Pacientii au urmat un curs de Yoga cu scaunul ca un program de sprijin sau un program de educatie pentru sanatate.

Programul a inclus doua sesiuni de 45 de minute de doua ori pe saptamana timp de opt saptamani, cu participarea la lectiile de Yoga pentru primul grup si programul de educatie pentru sanatate pentru al doilea grup.

Cercetatorii au fost interesati sa inteleaga cat a afectat durerea viata de zi cu zi a pacientilor. Prin studierea pacientilor si a rezultatelor obtinute dupa 3 luni, ei au inteles ca Yoga ajuta la reducerea interferentelor durerii atat in viata de zi cu zi cat si in timpul lectiilor. De asemenea, in acest caz, Yoga poate ajuta.

Este foarte pozitiv faptul că cercetarea stiintifica este din ce in ce mai interesata de efectele benefice ale Yoga asupra sanatatii pacientilor, deoarece aceasta practica are radacini adanci de-a lungul secolelor pentru a promova bunastarea atat a corpului cat si a mintii.

Cititi si: Yoga: transforma corpul si mintea chiar de la prima lectie

Sursa imagine: Pixabay

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
top-shop.ro

Most Popular

Recent Comments