venerdì, Giugno 14, 2024
HomeAlimentatieUleiul de masline remediu natural impotriva diabetului

Uleiul de masline remediu natural impotriva diabetului

Uleiul de masline, in special uleiul de masline extravirgin, ar putea fi considerat unul dintre cele mai importante alimente adecvate pentru promovarea sanatatii. Un studiu a demonstat ca este, de asemenea, un remediu natural impotriva diabetului.

Expertii din cadrul Departamentului de Medicina Internationala si Specialitati Medicale de la Universitatea Sapienza din Roma au descoperit ca uleiul de masline este capabil sa tina sub control glicemia dupa mese. Aceasta abilitate se datoreaza unei molecule continute intr-unul din ingredientele esentiale ale dietei mediteraneene. Acesta este oleuropeina.

Cercetatorii au implicat un grup de voluntari sanatosi. Unii dintre ei au luat 20 de miligrame de oleuropeina, iar altii au luat un placebo. Prin verificarea nivelului de zahar din sange la doua ore dupa masa de pranz, cercetatorii au descoperit ca zaharul din sange a fost scazut doar la voluntarii care au luat molecula continuta in masline si, prin urmare, si in uleiul de masline. Francesco Violi, autor principal al studiului, a explicat:

Studiul a aratat ca uleiul de masline extravirgin se comporta ca un antidiabetic cu un mecanism similar cu cel al medicamentelor din noua generatie.

Cele mai recente medicamente impotriva diabetului se bazeaza pe incretinici, hormoni care au sarcina de a reduce nivelul glicemiei. Uleiul de masline ar creste incretinicii, actionand impotriva cresterii nivelului de zahar.

Pentru diabetici, varfurile de zahar atinse in sange dupa mese sunt foarte periculoase, dar reprezinta, de asemenea, un risc si pentru oamenii sanatosi. Varfurile de glicemie din sange stimuleaza productia de insulina si toate acestea in timp pot promova debutul diabetului la persoanele predispuse. De aceea, uleiul de masline extravirgin este, de asemenea, un instrument util pentru prevenire. Francesco Violi a repetat:

Numeroase studii au demonstrat ca varfurile de glucoza si colesterol dupa mese sunt potential daunatoare la pacientii cu risc de complicatii aterosclerotice, cum ar fi diabeticii.

Prin consumul de oleuropeina continuta in uleiul de masline, riscurile si complicatiile ar putea fi reduse, cum ar fi pericolul de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral.

 

Ne vedem in urmatorul articol !

Sursa imagine: Pixabay

THE ITALIAN FASHION

Iesi in evidenta cu cea mai recenta colectie de accesorii pentru femei!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments