venerdì, Giugno 14, 2024
HomeIn formaExercitii fizice: iata de ce ascultarea muzicii face bine

Exercitii fizice: iata de ce ascultarea muzicii face bine

Ascultarea muzicii in timpul practicarii exercitiilor fizice va ajuta sa reduceti senzatia de oboseala. Acesta ar fi principalul beneficiu oferit de aceasta practica celor care decid sa se antreneze la ritmul pieselor lor preferate. Cercetatorii de la Brunel University London l-au sustinut si au supus unii dintre participantii la studiu la o sesiune de activitate fizica cu suport muzical.

Cercetatorii britanici au cerut celor 19 participanti, in jurul varstei de 24 de ani, sa efectueze un exercitiu fizic in timp ce asculta piesa “I Heard It Through The Grapevine”. Activitatea solicitata a constat in strangerea unui flexor de silicon timp de 10 secunde si alternarea acestei actuni cu cat mai multe secunde de repaus. In timpul celor 10 minute din durata testului, subiectii au fost supusi rezonantei magnetice pentru a evalua raspunsul creierului, care a necesitat un antrenament care nu implica miscarea capului.

La sfarsitul testului, participantii au fost intrebati cum se simteau, daca erau obositi, daca aveau dureri de maini sau daca simtisera dureri. Rezultatele au fost publicate in revista stiintifica International Journal of Psychophysiology. Bazat pe ceea ce a aparut din rezonanta magnetica, zona creierului implicata ar fi cea care este activata in legatura cu miscarea si oboseala.

La sfarsitul testului conform participantilor, muzica le-ar fi permis sa se “distraga” mai usor si sa aiba o senzatie mai redusa de oboseala in timpul exercitiilor, in timp ce nu ar afecta durerea din mana simtita la sfarsitul sesiunii. Cu toate acestea, rezultate diferite ar putea proveni dintr-o activitate fizica mai intensa si din diferite tipuri de muzica, la care fiecare ar raspunde conform propriei lor placeri.

Dr. Karageorghis spune ca muzica ar putea fi folosita pentru a combate epidemia de obezitate.

Avem o mare problema cu inactivitatea, obezitatea și diabetul de tip II in lume si sunt convins ca ascultarea muzicii si exercitiile fizice formeaza o mare parte a solutiei.

Studiile efectuate in cluburile de amatori, de exemplu, au aratat ca ascultarea muzicii impiedica joggerii sa auda respiratii grele sau sa isi auda propriii lor pasi sau ai celor din jurul lor care pot fi demotivatori.

 

Ne vedem in urmatorul articol !

Sursa imagine: Pixabay

THE ITALIAN FASHION

Iesi in evidenta cu cea mai recenta colectie de accesorii pentru femei!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments