HomeAlimentatieTiramisu clasic cu mascarpone si cafea. Delicios!

Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea. Delicios!

Tiramisu este unul dintre cele mai preferate deserturi. Descoperiti cum se prepara un tiramisu perfect, reteta clasica, cu savoiardi / piscoturi si mascarpone!

Ingrediente tiramisu

  •  500 g mascarpone
  •  300 g biscuiti Savoiardi / piscoturi
  •  100 g zahar
  •  4 oua medii proaspete
  •  300 ml cafea (indulcita dupa cum preferati)
  •  Pudra de cacao amara

Tiramisu

Timp de preparare
30 min.
Dificulate usor
Portie 8 pers.

Preparare tiramisu

1. Pentru a pregati tiramisu, incepeti cu ouale: separati cu grija albusurile de galbenusuri. Amintindu-va ca, pentru a fi batute bine, albusurile nu trebuie sa prezinte nici o urma de galbenus.

2. Bateti galbenusurile cu mixerul, turnand numai jumatate din cantitatea de zahar.

3. De indata ce amestecul a devenit limpede si spumos, si cu mixerul inca in functiune, puteti adauga mascarponele, putin cate putin.

4. Dupa ce ati adaugat tot mascarponele, veti obtine o crema groasa si compacta. Lasati-o deoparte pentru mai tarziu.

5. Curatati bine paletele mixerului si bateti albusurile turnand restul zaharului, putin cate putin.

6. Acestea trebuie sa devina o spuma alba. Veti obtine acest rezultat atunci cand veti intoarce castronul, iar compusul nu se va misca.

7. Luati o lingura din spuma de albusuri, turnati-o in castronul cu galbenusurile si amestecati viguros cu o spatula, astfel incat sa diluati amestecul.

8. Apoi continuati sa adaugati restul de albus, putin cate putin amestecand foarte usor de jos in sus.

9. Odata pregatit, adaugati o lingura generoasa de crema pe fundul unui vas de copt (30×20 cm) si intindeti-o bine.

10. Pregatati cafeaua si lasati-o sa se reaceasca.

11. Apoi, inmuiati pentru cateva momente piscoturile in cafeaua rece deja indulcita dupa preferintele dvs., mai intai pe o parte si apoi pe cealalta.

12. Raspanditi piscoturile imbibate, in vasul cu crema, toate intr-un singur sens, pentru a obtine un prim strat pe care veti raspandi o parte din crema de mascarpone. De asemenea, si in acest caz, trebuie sa o asezati cu atentie pentru a avea o suprafata neteda.

13. Continuati sa raspanditi piscoturile inmuiate in cafea, apoi adaugati restul stratului de crema.

14. Nivelati suprafata, presarati cu pudra de cacao si lasati-l sa se raceasca in frigider pentru cateva ore.

15. Dupa care, acest tiramisu este gata sa fie gustat!

Cititi si: Marmelada de portocale: mod de preparare!

Sursa imagine:Pixabay


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
top-shop.ro

Most Popular

Recent Comments