Tiramisu este unul dintre cele mai preferate deserturi. Descoperiti cum se prepara un tiramisu perfect, reteta clasica, cu savoiardi / piscoturi si mascarpone!
Ingrediente tiramisu
- 500 g mascarpone
- 300 g biscuiti Savoiardi / piscoturi
- 100 g zahar
- 4 oua medii proaspete
- 300 ml cafea (indulcita dupa cum preferati)
- Pudra de cacao amara
Tiramisu |
||
---|---|---|
Timp de preparare |
30 min. | |
Dificulate | usor | |
Portie | 8 pers. |
Preparare tiramisu
1. Pentru a pregati tiramisu, incepeti cu ouale: separati cu grija albusurile de galbenusuri. Amintindu-va ca, pentru a fi batute bine, albusurile nu trebuie sa prezinte nici o urma de galbenus.
2. Bateti galbenusurile cu mixerul, turnand numai jumatate din cantitatea de zahar.
3. De indata ce amestecul a devenit limpede si spumos, si cu mixerul inca in functiune, puteti adauga mascarponele, putin cate putin.
4. Dupa ce ati adaugat tot mascarponele, veti obtine o crema groasa si compacta. Lasati-o deoparte pentru mai tarziu.
5. Curatati bine paletele mixerului si bateti albusurile turnand restul zaharului, putin cate putin.
6. Acestea trebuie sa devina o spuma alba. Veti obtine acest rezultat atunci cand veti intoarce castronul, iar compusul nu se va misca.
7. Luati o lingura din spuma de albusuri, turnati-o in castronul cu galbenusurile si amestecati viguros cu o spatula, astfel incat sa diluati amestecul.
8. Apoi continuati sa adaugati restul de albus, putin cate putin amestecand foarte usor de jos in sus.
9. Odata pregatit, adaugati o lingura generoasa de crema pe fundul unui vas de copt (30×20 cm) si intindeti-o bine.
10. Pregatati cafeaua si lasati-o sa se reaceasca.
11. Apoi, inmuiati pentru cateva momente piscoturile in cafeaua rece deja indulcita dupa preferintele dvs., mai intai pe o parte si apoi pe cealalta.
12. Raspanditi piscoturile imbibate, in vasul cu crema, toate intr-un singur sens, pentru a obtine un prim strat pe care veti raspandi o parte din crema de mascarpone. De asemenea, si in acest caz, trebuie sa o asezati cu atentie pentru a avea o suprafata neteda.
13. Continuati sa raspanditi piscoturile inmuiate in cafea, apoi adaugati restul stratului de crema.
14. Nivelati suprafata, presarati cu pudra de cacao si lasati-l sa se raceasca in frigider pentru cateva ore.
15. Dupa care, acest tiramisu este gata sa fie gustat!
Cititi si: Marmelada de portocale: mod de preparare!
Sursa imagine:Pixabay