Cum se vindeca pielea uscata? Bazandu-se pe eficacitatea si dulceata remediilor naturale.
Stiati ca organismul nostru este format din 70-80% din apa?
Din acest motiv, pentru a preveni sau a trata uscaciunea pielii, este de o importanta fundamentala sa porniti de la nutritie: beti multa apa, suplimentati cu ceaiuri, mancati supe si ciorbe … si o mana de migdale sau alune.
Pentru o hidratare profunda, ingrijiti pielea cu miere, apa, iaurt si profitati de avantajele ingredientelor naturale, cum ar fi: nuca de cocos, avocado si ovaz.
Chiar si uleiul hraneste si hidrateaza pielea in profunzime, precum si aburul hamam-ului (baia turceasca), un masaj viguros sau mastile naturale: hranirea pielii devine un ritual.
Iata 13 remedii naturale pentru a trata pielea uscata intr-un mod eficient:
1. Masca de fata cu miere
Mierea este antibacteriana si un antibiotic natural eficient, unul dintre cele mai puternice din natura. Pretioasa pentru regenerarea pielii, poate fi folosita pentru o masca de fata: intr-un vas mic se incalzeste mierea impreuna cu un ulei natural, de exemplu lavanda. Intindeti amestecul pe fata cu un masaj delicat si lasati-l timp de cateva minute, apoi clatiti.
Veti simti imediat beneficiile, o sa aveti o piele mai hidratata si catifelata.
2. Apa termala
Apa termala este excelenta pentru hidratarea pielii. O puteti cumpara din farmacie. Aplicati din cand in cand pe fata. Bogata in saruri minerale, apa termala ofera imediat usurare si hidrateaza pielea uscata.
3. Lapte detergent
Folositi lapte detergent? Faceti-va propriul demachiant natural: puteti alege uleiul pe care il preferati, mai bine daca este natural si daca doriti anti-varsta. Se toarna cateva picaturi intr-un vas mic de lapte pe care l-ati incalzit la foc.
Daca nu stiti ce ulei sa utilizati, incercati shea (karite) si argan: bogate in vitamina E, sunt foarte hidratanti. Alte uleiuri: uleiul de jojoba, uleiul de cocos,uleiul de lavanda, uleiul de masline, etc.
4. Uleiuri naturale
Uleiul de masline, impreuna cu uleiul de migdale, shea (karite), avocado, cocos si argan, au fost un remediu natural pentru pielea uscata de secole.
Cand cumparati un ulei natural, amintiti-va sa cititi cu atentie compozitia, de preferat sa nu contina parfumuri sau substante sintetice cum ar fi: lauril sulfat de sodiu si parabeni.
Stiati ca uleiurile hidrateaza pielea mult mai bine decat cremele, deci ele sunt preferate in special pentru copii si pentru cei care se lupta cu pielea uscata.
5. Baie wellness
Adaugati cateva picaturi de ulei natural in cada cu apa, un remediu recomandat si copiilor care sufera de dermatita atopica.
Amintiti-va ca amidonul din orez are un efect antiinflamator, dar in acelasi timp tinde sa se usuce pielea: pentru o baie relaxanta inlocuiti-l cu fulgi de ovaz.
6. Beti cat mai multe lichide
Beti des lichide in timpul zilei? Daca apartineti celor care uita sa bea lichide, adoptati o strategie: luati intotdeauna o sticla dupa voi.
In lunile mai reci, o puteti umple cu un ceai simplu sau indulcit cu o lingura de miere. Este important ca pielea sa se hidrateze si din interior, de preferat cu apa, ceaiuri si sucuri naturale.
7. Ulei de Borago (Ulei de Limba Mielului)
Uleiul de Borago, un ajutor valoros pentru inima datorita concentratiei de Omega 6, reechilibreaza epiderma: se intinde direct pe piele sau luati-l ca supliment, in capsule. Este un element foarte important pentru femeile care au probleme cu ciclul menstrual si ajuta la rezolvarea problemelor legate de sistemul hormonal.
8. Un dus rece
Va spalati cu apa fierbinte? Aflati ca apa calda tinde sa usuce pielea, de aceea, desi placerea si obiceiul pot afecta, evitati temperaturile excesiv de ridicate.
Spalatul cu apa rece, pe langa faptul ca are efect tonifiant, este foarte sanatos si … ati observat ca, de obicei, cei care nu se tem de un dus rece, au o imunitate mai buna si se imbolnavesc mai greu?
9. Scrub dulce
Ocazional (nu mai mult de o data pe saptamana) folositi un scrub natural: va va ajuta sa eliminati celulele moarte. Pentru a rasfata pielea care tinde sa se usuce, puteti crea o reteta proprie amestecand zahar si ulei de lavanda sau o mana de sare fina, doua / trei linguri de miere si doua de iaurt.
10. Masaj cu miere
Nu toata lumea stie ca mierea este un antibiotic natural si antibacterian: dupa o zi racoroasa, cand pielea este crapata, puneti cateva linguri de miere intr-un castron, adaugati putin iaurt alb pentru a face amestecul mai moale. Odata ce va aflati in dus, puteti raspandi amestecul pe fata si pe corp, in special pe zonele cele mai rosii. Opriti apa si lasati timp de cateva minute, apoi clatiti. Pielea va fi imediat mai hidratata si catifelata.
Cand pielea doare, puteti utiliza doar miere pura: efect de wellness imediat.
11. Alimentatia
Combateti pielea uscata chiar si la masa. Pe langa faptul ca trebuie sa beti multa apa, evitati alimentele excesiv de bogate in sare si consumati alimente lichide si vegetale, cum ar fi: supa de legume, ciorba, sau peste si orez, de preferat integral.
Ca si gustare, puteti manca o mana de alune, migdale sau nuci, bogate in vitamina E, sau o banana, extrem de hranitoare pentru bunastarea epidermei.
12. Galbenelele (Calendula)
Antibiotic natural si regenerant, calendula este calmant, vindeca ulcerul de piele, crapaturile si ranile. Daca pielea este foarte crapata si are abraziuni, puteti fierbe trei masuri de apa, la care, odata racita, se adauga o masura de tinctura mama. Amestecul va fi folosit pentru spalarea si dezinfectarea ranilor.
Seara sau dupa dus, masati pielea cu o crema naturala de galbenele. Puteti sa o tineti dupa voi pentru momente de urgenta.
13. Si aburii sunt buni pentru pielea uscata
Ocazional, o baie turceasca (hamam) ar fi de ajutor: datorita aburului intens, va deschide porii si va va ajuta sa eliminati toxinele, dupa care, un masaj cu ulei ayurvedic ar fi perfect.
Nu utilizati sapunuri si detergenti excesiv de agresivi: alegeti sapunuri naturale si delicate. Aplicati uleiul pe pielea inca umeda, va fi mai bine absorbita de epiderma. Seara, inainte de culcare puteti folosi o crema sau un unt de corp vegetal.
Cititi si: Ciocolata neagra: beneficii pentru organism si minte!
Sursa imagine: Pixabay