HomeAlimentatieCiocolata neagra: beneficii pentru organism si minte

Ciocolata neagra: beneficii pentru organism si minte

Ciocolata neagra este un panaceu pentru sanatate, nu este descoperita acum, dar stiinta continua sa o studieze pentru a aprofunda influenta acesteia asupra bunastarii mentale si fizice. Doua noi cercetari, realizate la Universitatea Loma Linda si publicate in revista FASEB, au aratat ca reduce stresul si inflamatia si imbunatateste memoria si starea de spirit.

Cu cat ciocolata este mai amara, cu atat este mai buna

Lee S. Berk, cercetator in psihoneuroimunologie si stiinta alimentara, este primul semnatar al ambelor cercetari si  subliniaza:

De ani de zile, am analizat influenta ciocolatei negre asupra functiilor neurologice din punctul de vedere al continutului de zahar – cu cat mai mult zahar, cu atat suntem mai fericiti. Aceasta este prima data cand am analizat impactul cantitatilor mari de cacao in doze mici, cum ar fi cele ale unui baton de ciocolata, consumate pe perioade scurte sau lungi.

Rezultatele sunt incurajatoare pentru cei care iubesc ciocolata neagra (in ambele cercetari, a fost utilizata ciocolata cu 70% cacao):

Cu cat este mai mare concentratia de cacao, cu atat este mai pozitiv impactul asupra functiilor cognitive, memoriei, dispozitiei, sistemului imunitar si a altor domenii.

Sistemul imunitar si memoria

Primul studiu a investigat efectele asupra sistemului imunitar si asupra perceptiei senzoriale. Fara a ne pierde in detaliile tehnice ale cercetarii, o sa ne rezumam doar la lucrurile interesante: dupa doar opt zile de aport de ciocolata amaruie, voluntarii au obtinut o imbunatatire a functiei antioxidante si, in general, eficienta autoapararii organismului. In plus, a fost detectata o influenta pozitiva asupra acelor functii ale creierului care prezideaza functionarea memoriei musculare si invatarea de noi abilitati.

Starea de spirit si stresul

Al doilea studiu a luat in considerare efectele asupra activitatii creierului, intru-un timp scurt. Voluntarii au fost supusi la doua electroencefalografe diferite, efectuate dupa 30 de minute si dupa 120 de minute de la administrarea a 48 de grame de ciocolata cu 70% cacao. Si in acest caz, rezultatele au fost remarcabile: cresterea activitatii si plasticitatii sinaptice in regiunile asociate sanatatii comportamentale si cerebrale. Deci, daca o sa consumati ciocolata amaruie o sa aveti mai putin stres, o stare de spirit mai buna si capacitatea de a privi pozitiv viata.

 

Cititi si: Uleiul de masline: remediu natural impotriva diabetului.

Sursa imagine: Pixabay

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
top-shop.ro

Most Popular

Recent Comments