HomeSanatateMama verdeSarcina: consumul de ulei de peste favorizeaza cresterea copiilor

Sarcina: consumul de ulei de peste favorizeaza cresterea copiilor

Un studiu recent a demonstrat ca adaugarea de ulei de peste in timpul sarcinii poate incuraja cresterea copiilor si cresterea greutatii corporale sanatoase mai rapida in primii 6 ani de viata. Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au evidentiat ca adaugarea de ulei de peste la dieta in timpul perioadei de gestatie ar putea avea o influenta semnificativa asupra dezvoltarii celor nenascuti.

Alte cercetari efectuate in trecut pe animale de laborator au analizat aceleasi aspecte, dar pana acum impactul pe care il poate avea un consum mai mare de ulei de peste la femeile gravide asupra copiilor in primii ani de viata nu a fost luat in considerare.

Mai mult, cercetarile anterioare au aratat ca femeile care iau suplimente de ulei de peste in timpul sarcinii au copii cu o greutate mai mare la nastere. Dr. Hans Bisgaard, coautor al studiului, a declarat:

Dieta in timpul sarcinii este un factor determinant si important pentru dezvoltarea si sanatatea copiilor. In special, aportul de pesti care contin acizi grasi polinesaturati cu catena lunga este important pentru dezvoltarea corespunzatoare.

Cu toate acestea, in opinia Dr. Bisgaard, efectele pe termen lung asupra modului in care proportiile organismului cresc in copilarie sunt nesigure. Studiul a implicat 736 de femei insarcinate, care au introdus ulei de peste sau ulei de masline in dieta zilnica.

De-a lungul anilor, de 11 ori au fost evaluate masuratorile privind inaltimea si greutatea copiilor pana la varsta de 6 ani. Rezultatele au aratat un indice de masa corporala mai mare de la 12 luni pana la 6 ani.

In mod specific, s-a observat ca cel mai mare indice de masa corporala nu a fost derivat dintr-un procent mai mare de grasime, ci dintr-o crestere a proportiei de masa osoasa, masa slaba si masa de grasime. A fost astfel observat un efect stimulativ in general al suplimentelor pe baza de ulei de peste. Coautorul studiului a explicat:

Integrarea uleiului de peste din saptamana a 24-a de sarcina a condus la un indice de masa corporala mai mare la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani, dar nu a crescut riscul obezitatii.

 

Ne vedem in urmatorul articol !

Sursa imagine: Pixabay

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments